Ce este PhiBrows Microblading pentru sprâncene?

Microbladingul este ultima inovație în materie de machiaj semi-permanent al sprâncenelor.

Concret, microblading-ul este o tehnică manuală ce oferă posibilitatea realizării unor fire foarte subțiri, identice ca și curbură, finețe și culoare cu firul natural din sprânceană.

Este aceeași procedură ca și în cazul micropigmentării?

Nu, nu este același lucru. Este, însă, o tehnică asemănătoare, pigmentul fiind introdus în membrana bazală care separă epidermul de derm, acesta ajungând la o adâncime care variază în funcție de grosimea pielii, între 0,3 – 1 mm.

Care este diferența dintre microblading și micropigmentare?

Micropigmentarea se face cu un ac special care introduce pigmentul prin micropulsațiile produse de un aparat asemănător cu cel cu care se realizează tatuajele cosmetice, la care este atașat un dermograf. Firele trasate nu pot fi curbate și nu rămân atât de fine datorită difuzării în piele a pigmentului, difuzare cauzată de vibrația aparatului. În timp, din cauza acelei difuzări a pigmentului, micropigmentarea se va transforma într-un tatuaj, adică, va fi o masă de pigment cu aspect neplăcut.

Microbladingul folosește un dispozitiv în capătul căruia se atașează o microlamă foarte fină (microlama conține o serie de ace care penetrează stratul superficial al dermului și, prin spațiile dintre ele, este introdus pigmentul). Lama este din oțel inoxidabil chirurgical iar prin această metodă se pot crea în sprânceană linii extrem de fine, asemenea firelor naturale, rezultatul putând fi foarte ușor confundat cu o sprânceană absolut naturală.

 

Care sunt avantajele și dezavantajele procedurii de microblading?

Avantaje

  • procedura ține între 12-24 luni, în funcție de tipul de ten și modalitatea de îngrijire post-intervenție, dar și îngrijirea zilnică (pentru tenurile grase, firele țin cca. 8 – 12 luni, pentru tenurile normale, mixte sau uscate între 12 – 24 luni. Pentru a avea o rezistență mai mare trebuie evitată expunerea prelungită la soare și folosirea cremelor zilnice cu SPF minim 30, evitarea peeling-urilor enzimatice în zona sprâncenelor și desigur programarea unei consultații la 6 luni de la procedură, pentru a vedea stadiul în care se află sprâncenele. Durata relativ scăzută de rezistență este un avantaj pentru că, odată cu trecerea timpului, gravitația la nivelul feței își spune cuvântul, modificând simetria chipului și implicit a sprâncenelor. De asemenea, moda este schimbătoare și chiar gusturile personale. Pigmentul nu va mai fi în piele după cca. 2 ani;
  • este o procedură puțin invazivă (microlama ajunge în epiderm și nu în derm acolo unde se află foliculii piloși, așadar, riscul de distrugere al acestora este zero) și nedureroasă (senzația este asociată mai mult cu un disconfort);
  • se crează un efect de mezoterapie (se formează micro-canale în piele iar efectul de mezoterapie are tendința de a vindeca țesutul, aducând un aport important de nutrienți din sânge la nivelul foliculilor piloși, sau, mai simplu spus, firele de păr deja existente vor avea parte de o creștere accelerată);
  • pigmenții PhiBrows sunt de origine sintetic-organică, nu conțin metale grele sau Tatrazină (19140), sunt non-alergenici, așadar, culoarea aleasă rămâne intactă în tot acest timp (NU migrează spre roșu sau albastru).

Dezavantaje

  • pentru unele persoane, durata relativ mică de viață a efectului procedurii de microblading poate constitui un dezavantaj, procedura trebuind repetată în medie la 18 luni, lucru care implică costuri;
  • din cauza modului diferit de vindecare a pielii și diferențele de la o persoană la alta, există și riscul ca retenția de pigment să fie mică atât la prima intervenție cât și la retuș (ședința de retuș se face la o lună după prima intervenție), fiind necesară (foarte rar însă) o a 3 a ședință, lucru care impune un cost suplimentar și care trebuie asumat încă de la începutul intervenției de către persoana care solicită corecția sprâncenelor prin microblading.
  •  procedura nu se poate realiza pentru persoanele care au fire groase în sprâncene deoarece se va vedea inestetic diferența dintre firele naturale și firele trasate cu microlama

Cine este Branko Babic PhiBrows Microblading Academy?

Branko Babic Microblading Academy este o școală internațională care livrează cei mai bine pregătiți și cei mai bine plătiți artiști în Microblading la nivel mondial.

Mai multe detalii găsiți pe www.phibrows.com.

Durata scolarizării pentru un Microblading Artist este de 6 luni și trebuie să se obțină calificarea pentru 11 nivele de pregătire profesională pentru a primi Certificatul de Microblading Artist. Doar 6 cursanți din 10 reușesc, în medie, să obțină acest titlu.

Cu ce se deosebește metoda de microblading PhiBrows de alte metode de microblading?

Când vorbim de microblading, prin metoda PhiBrows, și, în general, de un machiaj semi-permanent, este important să ne gândim la 6 aspecte foarte importante:

  1. Chiar am nevoie de microblading?;
  2. Gradul de igienă;
  3. Simetria și forma sprâncenelor;
  4. Execuția firelor;
  5. Culoarea pigmentului folosit;
  6. Modul de îngrijire de acasă, post-intervenție.

Să le luăm pe rând:

  1. La IvaBrows, Luminița Ivanici, PhiBrows Microblading Artist, recomandă microblading-ul în următoarele situații:

– corecția sprâncenelor prea subțiri, pensate excesiv timp îndelungat (este cea mai întâlnită situație). În acest caz vom verifica dacă există foliculi piloși iar dacă sprânceana are potențial de creștere vom amâna pe cât posibil procedura (după caz, cel puțin 3 luni, maxim 1 an), până când plantația ajunge să crească pe cât posibil. Orice fir de păr natural este important pentru că trasarea firelor cu ajutorul microlamei va fi “mascată” de firele naturale de păr, astfel efectul este spectaculos, natural;

– îmbogățirea plantației deja existente. Sunt femei care, deși au o formă frumoasă, își doresc ca sprâncenele lor să fie mai dese, mai bogate, să le scoată în evidență mai bine ochii . Acest lucru este posibil, iar efectul este de asemenea unul ”wow” dar, totodată, natural;

– umplerea unor goluri din sprânceană acolo unde nu sunt foliculi piloși sau unde sunt cicatrici. Acest lucru este posibil cu mențiunea că acolo unde sunt cicatrici cheloide, pigmentul nu rezistă. Depinde foarte mult de grosimea acelei cicatrici;

– în cazul unei asimetrii vizibile a feței (o sprânceană este cu totul mai jos față de cealaltă sau invers, și acest lucru nu se poate corecta prin pensat);

– în cazul în care în mod natural sprâncenele sunt prea depărtate;

– corectarea/desenarea sprâncenelor aproape inexistente după ce persoana a suferit un stres major, a primit un tratament tip chimioterapie sau pur și simplu are sprâncene în mod natural foarte rare și cu fire foarte deschise la culoare;

– corectarea unei forme naturale a sprâncenei care pur și simplu dezavantajează chipul respectivei persoane.

  1. Gradul de igienă

Igiena este foarte importantă. Procedura se realizează cu un set de unică folosință steril, care include: dispozitivul, microlama, suportul pentru pigment, materialul special folosit pentru penetrarea pigmentului în piele și crema cu silicon pentru îngrijirea acasă după tratament. De asemenea, se folosesc mănuși sterile.

  1. Simetria

Îmi place foarte mult PhiBrows pentru că am un aliat de bază la construirea formei, mai exact, compasul PhiBrows. Acesta este construit după intersecția de aur sau “Golden ratio” (detalii aici). Practic, pornind de la distanța dintre globurile oculare, aflăm forma ideală a sprâncenei pentru persoana respectivă. Singurul lucru care se ”negociază” cu clienta este grosimea sprâncenei.

  1. Trasarea firelor

Firele vor fi trasate cu microlama în sensul creșterii naturale a firelor de păr din sprânceană. Practic, există o coloană vertebrală a sprâncenei care adună  firele de sus cu cele de jos, reunite în așa numita “linie spin”. Firele de la începutul sprâncenei întotdeauna vor urma naturalul și vor fi mai rare sau mai răzlețe, oarecum rebele.

  1. Culoarea pigmentului

Culoarea pigmentului este recomandat să fie aleasă în funcție de nuanța naturală a firului de păr din sprânceană. Dacă avem o persoană, însă, cu părul blond pe cap iar firul de păr din sprânceană este negru, va trebui să purtăm o discuție cu clienta astfel încât să se hotărască dacă va urma un program de întreținere pentru a vopsi regulat sprâncenele. Dacă răspunsul este pozitiv, sprâncenele vor fi corectate cu pigment în ton cu nuanța părului.

     6. Îngrijirea acasă

Îngrijirea acasă este cea mai importantă! 50% din succesul procedurii depinde de acest lucru. Este indicat ca 5 zile sprâncenele să nu fie expuse la soare, să nu fie udate cu apă în mod direct (de evitat dușurile fierbinți, spălatul pe cap sub duș sau înotul); de asemenea este de evitat machiajul în zona sprâncenelor și menținerea unei igiene stricte așa cum este recomandat a fi efectuată de către tehnician.

Care sunt etapele procedurii de microblading realizată la studioul IvaBrows?

  1. Se stabilește o consultație în care vorbim. Da, vorbim mult. Identificăm ce nevoi avem pentru obținerea unor sprâncene frumoase, liftate, cu aspect cât mai natural.

Vom măsura și desena sprâncenele pentru a stabili care ar fi forma potrivită pentru chipul nostru. Tot în această ședință putem stabili culoarea de comun acord, astfel încât aceasta să fie cât mai apropiată de nuanța firului de păr din sprânceană.

Vom stabili de asemenea ce condiții trebuie să îndeplinim ca să realizăm microblading-ul (obligatoriu se completează un formular) și ce avem voie și ce nu avem voie să facem în ziua intervenției, dar și în următoarele 5 zile după prima ședință.

  1. Prima ședință de microblading se va face cu condiția să nu consumăm cafea, băuturi alcoolice sau energizante înainte. Vom dezinfecta mai întâi zona de lucru, apoi, măsurăm cu compasul PhiBrows și desenăm forma sprâncenelor așa cum am stabilit la consultație și numai după ce avem acceptul clientei vom trece la procedura propriu-zisă de trasare a firelor în conturul agreat de comun acord.
  2. Verificarea și corectarea sprâncenelor.
  3. Se aplică pigment pe ambele sprâncene masându-se ferm, apoi se lasă să acționeze timp de cca. 10 minute, curățăm și observăm rezultatul.
  4. Explicarea procesului de îngrijire pentru acasă
  5. După cca. 30 zile se revine la retuș unde se reia procedura de microblading pentru a completa cu pigment acolo unde acesta s-a estompat sau pentru a mai completa fire acolo unde mai este nevoie (pielea nu se vindecă în mod egal).
  6. Îngrijirea după retuș este la fel ca în cazul primei ședințe iar rezultatul final va fi vizibil după cca. 6 săptămâni de la prima ședință.

Este dureroasă procedura de microblading?

Procedura în sine nu este atât de dureroasă ca la micropigmentare. Poate exista un disconfort care seamănă mai degrabă cu o zgârietură, dar în cazul în care pe parcursul intervenției apare un disconfort major, se reaplică anestezic special pentru amorțirea instantă a zonei.

Dacă am un tatuaj mai vechi, se pot trasa fire peste acesta?

Depinde cât de vechi este acel tatuaj și cât de accentuat este. Dacă au trecut câțiva ani și acesta s-a estompat vizibil, răspunsul este da, se pot trasa fire cu aspect natural, dar dacă acesta este recent și încă are o culoare închisă, procedura nu va avea succes.

Dacă am un tatuaj/micropigmentare mai vechi și nu îmi mai place forma lui, se poate corecta prin microblading?

Răspunsul este nu. Mai ales dacă tatuajul este încă vizibil. Firele trasate prin microblading sunt fine, subțiri și nu obținem mai nimic. Acel tatuaj va trebui mai întâi scos cu laserul și apoi, după lunile necesare de așteptare pentru a se vindeca, se poate realiza microbladingul.

Dacă am un tatuaj/micropigmentare mai vechi și culoarea acestora nu îmi mai place pentru că a migrat spre roșu sau spre albastru, se poate corecta prin microblading?

Răspunsul este nu. Acel tatuaj va trebui mai întâi scos cu laserul sau în cabinetele specializate în îndepărtarea tatuajelor cosmetice și apoi după câteva luni de așteptare pentru a se vindeca se poate realiza microblading-ul.

Se poate face microblading și la bărbați?

Da, de ce nu? Atâta timp cât efectul este unul natural, potrivit și armonios, și bărbații își pot repara eventualele goluri ale sprâncenei, pot acoperi cicatrici sau își pot îmbogăți plantația sprâncenară. În cazul bărbaților, culoarea firelor trasate cu microlamă va fi aceeași cu culoarea sprâncenelor naturale. Sprânceana masculină nu va avea formă, se va urma pur și simplu cursul firesc al formei deja existente.

Cât durează procedura?

Depinde de la caz la caz. În medie, prima ședință durează cca. 2.5 ore în timp ce retușul durează maxim 1,5 ore.

Ce se întâmplă dacă nu respect prescripția de îngrijire pentru acasă oferită în detaliu de către tehnician, după prima ședință și după retuș?

Rezultatul nu va fi cel dorit, adică, pigmentul nu se va fixa corect, estompându-se destul de mult până la retuș. În acest caz, la ședința de retuș se va insista pe refacerea firelor. Dacă nici după retuș zona nu se va îngriji corespunzător, responsabilitatea rezultatului nu mai este a tehnicianului care a realizat microblading-ul respectiv.

Cu cât timp înainte se poate face programarea?

Programarea se face mai întâi pentru consultație cu cca. 1 săptămână înainte, apoi, dacă ajungem la concluzia că avem nevoie imediat de microblading, poate dura între 1 – 2 săptămâni programarea primei ședințe.

În cazul în care este necesar să lăsăm plantația să crească (pentru că există foliculi piloși), putem face prima ședință după minim 3 luni sau maxim 1 an. Dacă sprânceana s-a recuperat complet și forma este una frumoasă și potrivită chipului, ședința de microblading poate să nu mai fie necesară.

La noi în cabinet, naturalul are întotdeauna prioritate!

0