Powder Brows

Ce este Powder Brows pentru sprâncene?

La IvaBrows v-am obișnuit cu Recuperarea sprâncenelor naturale pentru că iubim naturalul pe care în zilele noastre îl găsim din ce în ce mai rar în saloanele de înfrumusețare.

Ce ne facem când avem cazuri în care sprâncenele nu mai cresc după o lungă perioadă de recuperare iar forma obținută nu este cea pe care ne-o dorim din cauza pensatului excesiv dar și din motive fiziologice (pur și simplu nu ne-am născut cu sprâncene potrivite pentru chipul nostru)?

Avem 3 soluții:

 • Tehnica PhiBrows Microblading 
 • Tehnica Powder Brows
 • Curs automachiaj sprâncene cu Luminița Ivanici (atunci când nu suntem confortabile cu un machiaj semipermanent)

Powder Brows este o tehnică specială de umbrire/conturare a spâncenelor care subliniază contururile naturale ale sprâncenelor spre deosebire de PhiBrows Microblading în care sunt trasate fire care imită firele naturale de păr.

Tehnica Powder Brows ajută la crearea unui aspect moale, pudrat al sprâncenelor, prin aplicarea unei ușoare presiuni a unei mașini special concepută pentru tratamente de machiaj semipermanent, iar acest lucru se realizează prin punctarea la nivel superficial a pielii într-un contur apropiat de forma naturală a sprâncenelor.

Este aceeași procedură ca și în cazul micropigmentării?

Nu, nu este același lucru. Este, însă, o tehnică asemănătoare însă mult mai avansată, pigmentul fiind introdus în membrana bazală care separă epidermul de derm, acesta ajungând la o adâncime care variază în funcție de grosimea pielii, între 0,3 – 1 mm.

Care este diferența dintre Powder Brows și micropigmentare?

Micropigmentarea se face cu un ac special care introduce pigmentul prin micropulsațiile produse de un aparat asemănător cu cel cu care se realizează tatuajele cosmetice, la care este atașat un dermograf. Umbrirea/conturarea nu poate fi atât de fină, din cauza difuzării în piele a pigmentului, difuzare cauzată de vibrația aparatului. În timp, din cauza acelei difuzări a pigmentului, micropigmentarea se va transforma într-un tatuaj, adică, va fi o masă de pigment cu aspect neplăcut, pe când Powdering-ul este procedeul de implantare a unui pigment organic, semipermanent, în dermul superficial al pielii, pentru a realiza un aspect de sprânceană fardată cât mai natural.

Care sunt avantajele și dezavantajele procedurii de Powdering?

Avantaje

 • procedura ține între 12-24 luni, în funcție de tipul de ten și modalitatea de îngrijire post-intervenție, dar și îngrijirea zilnică (pentru tenurile grase, firele țin cca. 8 – 12 luni, pentru tenurile normale, mixte sau uscate între 12 – 24 luni. Pentru a avea o rezistență mai mare trebuie evitată expunerea prelungită la soare și folosirea cremelor zilnice cu SPF minim 30, evitarea peeling-urilor enzimatice sau chimice în zona sprâncenelor și desigur programarea unei consultații la 6 luni de la procedură, pentru a vedea stadiul în care se afla sprâncenele. Durata relativ scăzută de rezistență este un avantaj pentru că, odată cu trecerea timpului, gravitația la nivelul feței își spune cuvântul, modificând simetria chipului și implicit a sprâncenelor. De asemenea, moda este schimbătoare și chiar gusturile personale. Pigmentul nu va mai fi în piele după cca. 2 ani;
 • este o procedură puțin invazivă (pulsațiile aparatului ajung în epiderm și nu în derm acolo unde se află foliculii piloși, așadar, riscul de distrugere al acestora este zero) și nedureroasă (senzația este asociată mai mult cu un disconfort);
 • se crează un efect de mezoterapie (efectul de mezoterapie are tendința de a vindeca țesutul, aducând un aport important de nutrienți din sânge la nivelul foliculilor piloși, sau, mai simplu spus, firele de păr deja existente vor avea parte de o creștere accelerată);
 • pigmenții PhiBrows sunt de origine sintetic-organică, nu conțin metale grele sau Tatrazină(19140), sunt non-alergenici, așadar, culoarea aleasă rămâne intactă în tot acest timp (NU migrează spre roșu sau albastru). De curând a fost lansat pigmentul SUPER, care are o rezistență de 90% în piele chiar după prima procedură și da, este un pigment care se comportă mult mai bine și pe tenurile grase.

Dezavantaje

 • pentru unele persoane, durata relativ mică de viață a efectului procedurii de Powdering poate constitui un dezavantaj, astfel că procedura trebuie repetată în medie la 18 luni, lucru care implică costuri;
 • din cauza modului diferit de vindecare a pielii mai ales a tenurilor grase și mixte precum și a diferențelor de la o persoană la alta, există și riscul ca retenția de pigment să fie mică atât la prima intervenție cât și la retuș (ședința de retuș se face la 40 – 45 de zile după prima intervenție), fiind necesară (foarte rar însă) o a 3 a ședință, lucru care impune un cost suplimentar și care trebuie asumat încă de la începutul intervenției de către persoana care solicită corecția sprâncenelor prin Powdering.

Cine este Branko Babic PhiBrows Microblading Academy?

Branko Babic Microblading Academy este o școală internațională care livrează cei mai bine pregătiți și cei mai bine plătiți artiști în Powdering și Microblading la nivel mondial.

Mai multe detalii găsiți pe www.phibrows.com.

Durata scolarizării pentru un Powder Brows Artist este de 6 luni și trebuie să se obțină calificarea pentru 11 nivele de pregatire profesională pentru a primi Certificatul de Artist. Doar 4 – 6 cursanți din 10 reușesc, în medie, să obțină acest titlu.

Cu ce se deosebește metoda de Powdering PhiBrows de alte metode ?

Când vorbim de Powdering prin metoda PhiBrows, și în general, de un machiaj semi-permanent, este important să ne gândim la 6 aspecte foarte importante:

 1. Chiar am nevoie de Powdering?
 2. Gradul de igienă
 3. Simetria și forma sprâncenelor
 4. Execuția tehnicii
 5. Culoarea pigmentului folosit
 6. Modul de îngrijire de acasă, post-intervenție

Să le luăm pe rând:

1. La IvaBrows, recomandăm Powdering-ul în următoarele situații:

– corecția sprâncenelor prea subțiri, pensate excesiv timp îndelungat (este cea mai întâlnită situație). În acest caz vom verifica dacă există foliculi piloși iar dacă sprânceana are potențial de creștere vom amâna pe cât posibil procedura (după caz, cel puțin 3 luni, maxim 1 an), până când plantația ajunge să crească pe cât posibil. Orice fir de păr natural este important pentru un plus de naturalețe.

– îmbogățirea plantației deja existente. Sunt femei care, deși au o formă frumoasă, își doresc ca sprâncenele lor să fie mai dese, mai liftate (cu codița în sus ceea ce conferă tinerețe chipului), mai bogate, să le scoată în evidență mai bine ochii . Acest lucru este posibil, iar efectul este de asemenea unul ”wow” dar totodată natural.

– umplerea unor goluri din sprâncene acolo unde nu sunt foliculi piloși sau unde sunt cicatrici. Acest lucru este posibil cu mențiunea că acolo unde sunt cicatrici cheloide, pigmentul nu rezistă. Depinde foarte mult de grosimea acelei cicatrice.

– în cazul unei asimetrii vizibile a feței (o sprânceană este cu totul mai jos față de cealaltă sau invers, și acest lucru nu se poate corecta prin pensat);

– în cazul în care în mod natural sprâncenele sunt prea depărtate;

– corectarea/desenarea sprâncenelor aproape inexistente după ce persoana a suferit un stres major, o boală autoimună, a primit un tratament tip chimioterapie sau pur și simplu are sprâncene în mod natural foarte rare și cu fire mult prea deschise la culoare;

– corectarea unei forme naturale a sprâncenei care pur și simplu dezavantajează chipul respectivei persoane;

2. Gradul de igienă

Igiena este foarte importantă. Procedura se realizează cu un set de unică folosință care include: ace sterile, recipient pentru pigment, suport pentru recipient, suport pentru aparat, materialul special folosit pentru penetrarea pigmentului în piele și crema cu silicon pentru îngrijirea acasă după tratament. De asemenea, se folosesc mănuși sterile.

3. Simetria

Îmi place foarte mult PhiBrows pentru că am un aliat de bază la construirea formei, mai exact, compasul PhiBrows. Acesta este construit după intersecția de aur sau “Golden ratio” (detalii aici). Practic, pornind de la distanța dintre globurile oculare, aflăm forma ideală a sprâncenei pentru persoana respectivă. Singurul lucru care se ”negociază” cu clientul este grosimea sprâncenei.

4. Execuția tehnicii

Folosește foarte multe puncte minuscule care crează un aspect pudrat al sprâncenelor prin aplicarea unei ușoare presiuni a unei mașini concepute special pentru proceduri de machiaj semi-permanent.

5. Culoarea pigmentului

Culoarea pigmentului este recomandat să fie aleasă în funcție de nuanța naturală a firului de păr din sprâncene. Dacă avem o persoană, însă, cu părul blond pe cap iar firul de păr din sprâncene este negru, va trebui să purtăm o discuție astfel încât să  hotărâm de comun acord dacă va urma un program de întreținere pentru a vopsi regulat sprâncenele. Dacă răspunsul este pozitiv, sprâncenele vor fi corectate cu pigment în ton cu nuanța părului.

 6. Îngrijirea acasă

Îngrijirea acasă este cea mai importantă! 50% din succesul procedurii depinde de acest lucru. Este indicat ca 5 – 7 zile sprâncenele să nu fie expuse la soare, să nu fie udate cu apă (de evitat dușurile fierbinți, spălatul pe cap sub duș sau înotul); de asemenea este de evitat machiajul în zona sprâncenelor și menținerea unei igiene stricte așa cum este recomandat în formularul pe care clientul îl primește după tratament.

Care sunt etapele procedurii de Powdering la studioul Make-up Cafe?

1.Se stabilește o consultație în care vorbim. Da, vorbim mult. Identificăm ce nevoi avem pentru obținerea unor sprâncene frumoase, liftate, cu aspect cât mai natural.

Vom măsura și desena sprâncenele pentru a stabili care ar fi forma potrivită pentru chipul nostru. Tot în această ședință putem stabili culoarea de comun acord, astfel încât aceasta să fie cât mai apropiată de nuanța firului de păr din sprâncene.

Vom stabili de asemenea ce condiții trebuie să îndeplinim ca să realizăm Powdering-ul (obligatoriu se completează un formular) și ce avem voie și ce nu avem voie să facem în ziua intervenției, dar și în următoarele 5 – 7 zile după prima ședință.

2. Prima ședință de Powdering se va face cu condiția să nu consumăm cafea, băuturi alcoolice sau energizante înainte. Vom dezinfecta mai întâi zona de lucru, apoi, măsurăm cu compasul PhiBrows și desenăm forma sprâncenelor așa cum am stabilit la consultație și numai după ce avem acceptul clientei vom trece la procedura propriu-zisă de conturare.

3.Verificarea și corectarea sprâncenelor.

4.Se aplică pigment pe ambele sprâncene masându-se ferm, apoi se lasă să acționeze timp de cca. 10 minute, curățăm și observăm rezultatul.

5.Explicarea procesului de îngrijire pentru acasă

6.După cca. 40 – 45 zile se revine la retuș unde se reia procedura de Powdering pentru a completa cu pigment acolo unde acesta s-a estompat sau pentru a mai completa  acolo unde mai este nevoie (pielea nu se vindecă în mod egal).

7.Îngrijirea după retuș este la fel ca în cazul primei ședințe iar rezultatul final va fi vizibil după cca. 4 săptămâni de la retuș.

Este dureroasă procedura de Powdering?

Procedura în sine nu este atât de dureroasă ca la micropigmentare. Poate exista un disconfort, dar în cazul acesta, se reaplică anestezic special pentru amorțirea instant a zonei.

Dacă am un tatuaj/micropigmentare mai vechi și nu îmi mai place forma lui, se poate corecta prin Powdering?

Răspunsul este da, doar dacă tatuajul este foarte puțin vizibil.

Dacă am un tatuaj/micropigmentare mai vechi și culoarea acestora nu îmi mai place pentru că a migrat spre roșu sau spre albastru, se poate corecta prin Powdering?

În cazul în care intensitatea tatuajului este accentuată, acel tatuaj va trebui mai întâi scos prin metoda PhiRemoval, cu laserul sau în cabinetele specializate în îndepărtarea tatuajelor cosmetice. După câteva luni de la vindecare se poate realiza procedura de Powdering.

Cât durează procedura?

Depinde de la caz la caz. În medie, prima ședință durează cca. 2,5 ore în timp ce retușul durează maxim 2 ore.

Ce se întâmplă dacă nu respect prescripția de îngrijire pentru acasă oferită în detaliu de către tehnician, după prima ședință și după retuș?

Rezultatul nu va fi cel dorit, adică, pigmentul nu se va fixa corect, estompându-se destul de mult până la retuș. În acest caz, la ședința de retuș se va insista pe zonele în care pigmentul nu s-a fixat. Dacă nici după retuș zona nu se va îngriji corespunzător, responsabilitatea rezultatului nu mai este a tehnicianului.

Cu cât timp înainte se poate face programarea?

Programarea se face mai întâi pentru consultație cu cca. 1 săptămână înainte, apoi, dacă ajungem la concluzia că avem nevoie imediat de Powdering, poate dura între 1 – 2 săptămâni programarea primei ședințe.

În cazul în care este necesar să lăsăm plantația să crească (pentru că există foliculi piloși), putem face prima ședință după minim 3 luni sau maxim 1 an. Dacă sprâncenele s-au recuperat complet și forma este una frumoasă și potrivită chipului, ședința de Powdering poate să nu mai fie necesară.

La IvaBrows, naturalul are întotdeauna prioritate!

Recenzii

Meniu