Mezoterapie facială

Ce este Mezoterapia?

Mezoterapia este o terapie facială care folosește un sistem avansat automatic de micro-ace având ca obiectiv rejuvenarea pielii, mai exact, netezirea și uniformizarea culorii tenului, reducerea porilor, înlăturarea semnelor de pe față, reducerea ridurilor profunde, reducerea cicatricilor, vergeturilor și a celulitei (se poate folosi și pentru corp). De asemenea, mezoterapia se poate folosi și pentru stimularea creșterii părului atât de pe cap, cât și pentru creșterea sprâncenelor.

Care este principiul de funcționare?

Micro-canalele create în timpul înțepăturilor activează imediat diviziuni ale celulelor pielii pentru autovindecare și autoregenerare, vizând zona lucrată. Micro-perforațiile realizate asupra pielii sprijină absorbția componentelor active din serumurile MESO de către celulele pielii create în timpul noii diviziuni. Creșterea numărului celulelor pielii duce la accelerarea producției de colagen. Noul colagen începe să se miște în sus, spre suprafața pielii tratate. Regenerarea completă durează între 4-8 săptămâni (în funcție de lungimea acului cu care s-a efectuat tratamentul).

MST de la DERMEDICS reprezintă soluția ideală pentru rejuvenarea pielii și pentru reducerea cicatricilor și a vergeturilor, devenind, astfel, o alternativă a terapiilor cu laser.

Cu ce se realizează mezoterapia în cabinetul IvaBrows?

DERMEDICS prezintă cel mai avansat sistem automatic de micro-ace prin aparatul MST (DERMAPEN), adică instrumentul cu care se realizează mezoterapia. MST folosește serumurile MESO by DERMEDICS care se ridică la nivelul cerințelor pieței mondiale în domeniu. MST se utilizează doar cu ace sterile și de unică folosință (cartușe), care sunt create special pentru diferitele zone ale pielii.

MST by DERMEDICS lucrează cu 6 nivele de viteză și poate penetra straturile pielii la o adâncime de 0.25 mm până la 3 mm, în funcție de zona care se lucrează și obiectivul pe care vrem să îl atingem (uniformizarea tenului, reducerea ridurilor, înlăturarea petelor, a vergeturilor, cicatricilor, etc.).

Care sunt tehnicile actuale de micro-ace existente pe piața din România?

În prezent, există două tipuri de tehnici pentru procedurile cu micro-ace: procedura manuală (dermaroller) și procedura digitală (furnizată de către instrumente electronice precum dermapen, mesopen ș.a.m.d.). Procedura de micro-ace efectuată digital este mai sigură decât cea efectuată manual cu dermaroller-ul. Dispozitivele electronice sunt controlate de către un motor digital, astfel că, presiunea și adâncimea de penetrare a acului vor fi întotdeauna reglate și stabile pe fiecare zonă tratată. Dermaroller-ul provoacă întreruperi mai lungi, dureri mai mari și sângerări puternice.

Cu ce dispozitiv se lucrează în cabinetul IvaBrows?

În cabinetul IvaBrows se lucrează cu instrumentul electronic controlat digital, DERMAPEN.

În ce constă, concret, o ședința de mezoterapie cu MST de la DERMEDICS, realizată în cabinetul IvaBrows?

 1. Demachierea feței cu apa micelară delicată DERMEDICS;
 2. Peeling enzimatic DERMEDICS pentru o exfoliere ușoară;
 3. Crearea micro-canalelor cu Dermapen-ul, cu acele potrivite și adaptate fiecărei zone în parte;
 4. Aplicarea serumurilor MESO pentru atingerea obiectivelor propuse la începutul tratamentului;
 5. Aplicarea cremei lamelare DERMEDICS care ajută atât procesul de vindecare cât și protejarea feței de soare și alți factori externi.

Cât durează o ședință de mezoterapie pentru zona feței?

O ședință durează între 45 și 60 min, în funcție de grosimea pielii și zonele tratate.

Se lucrează cu aceeași grosime și adâncime pe toată suprafața tenului sau a scalpului?

Nu. Ședința de mezoterapie facială este împărțită în mai multe module care se pot lucra în aceeași ședința dar sunt tratate diferit (diferă tipul acelor, adâncimea și viteza de lucru).

Se pot achiziționa pachete?

Da. Mai multe detalii în cabinetul IvaBrows sau la numărul de telefon 0746102292.

Care sunt, concret, problemele care se pot trata prin procedura de Mezoterapie?

 • Pielea lipsită de strălucire;
 • Problemele părului și alopecie;
 • Foto-îmbătrânirea;
 • Ridurile și liniile fine;
 • Porii măriți;
 • Petele pigmentare;
 • Cicatricile și cicatricile post-acneice;
 • Cicatricile ușoare și cicatricile mici;
 • Cicatricile închise și cicatricile adânci;
 • Vergeturile;
 • Celulita.

Care sunt contraindicațiile?

 • Acnee activă (inflamații cu impurități de ulei în coșuri vizibile la exterior);
 • Alcool în sânge;
 • Alergie la oricare dintre componentele din serumurile Mesocapil;
 • Alergie la anestezic / droguri (lidocaină, tetracaină, epinefrină);
 • Boli autoimune;
 • Tulburări de coagulare a sângelui (stare de hipercoagulabilitate);
 • Zonele tratate cu botox;
 • Cancer;
 • Aritmii cardiace;
 • Diabet;
 • Febră și simptome de slăbiciune ale corpului;
 • Glaucom;
 • Hemofilie;
 • Căldură internă ridicată în organism;
 • Inflamații (eczeme, coșuri dureroase, coșuri cu lichid);
 • Daune mecanice ale pielii;
 • Melanoză în zona tratată;
 • Pacienții cu vârsta sub 18 ani;
 • Perioada de sarcină și alăptare;
 • Tulburări psihice;
 • Hipersensibilitate a pielii;
 • După o intervenție chirurgicală de orice tip;
 • După terapia cu raze X;
 • Simptome de virus (de exemplu: herpes, negi, etc.).

În plus, pentru ace mai mari de 0,25 mm contraindicațiile sunt similare cu cele pentru cabinetele medicale chirurgicale:

– administrarea de medicamente, care au impact asupra structurii pielii, precum pastile pentru rejuvenarea pielii cu colagen, acid hialuronic sau cu coada-calului – perioada de întrerupere trebuie să fie de minimum 4-6 săptămâni (depinde de lungimea acului ales pentru terapie);

– izotretinoin (Retin A & vitamina A) – perioadă de întrerupere trebuie să fie de minimum 6 luni fără nicio excepție (se acordă o atenție sporită);

– pastile pentru slăbit care au impact asupra adipocitelor;

– alte medicamente, precum: hormonale, anti-histaminice, antidepresive -perioada de întrerupere trebuie să fie de minim 6 luni;

– administrarea de medicamente care au impact asupra texturii sângelui (perioada de întrerupere trebuie să fie de minimum 14-30 zile):  acid acetilsalicilic, anticoagulante (e.g. Acenocoumarolum/Sintrom), pastile cu rol antiinflamator (Ibuprofen, Ketoprofen) – B6, E, K/K2;

– consum ridicat de ginko biloba, usturoi, oregano, mărar ( perioada de întrerupere trebuie să fie de minimum 3-7 zile).

Câte ședințe de terapie se recomandă?

Depinde de obiectivul pe care îl avem, de grosimea pielii și gradul de suportabilitate al organismului. De obicei, între 4 și 6 ședințe, cu o frecvență de început de 1 ședință/7 zile, după care se crește intervalul dintre terapii la 10, 14 sau 30 de zile.

Ce trebuie făcut înainte de începerea fiecărei terapii?

Vorbim. Pielea se pregătește, în cazul tenurilor grase și mixte, cu un tratament de curățare a porilor, iar în cazurile tenurilor normale și uscate, o exfoliere în profunzime, realizate în cabinetul cosmetic.

Voi rămâne cu semne după fiecare terapie?

Da, pielea se va înroși și va fi iritată cca. 24 ore, dar gradul de iritare depinde de adâncimea la care se lucrează. Cu cât se lucrează cu o adâncime mai mare a acelor în piele, cu atât pielea va fi mai iritată, dar și rezultatul va fi mai spectaculos. De obicei, ultimele două ședințe sunt ceva mai profunde, cele de început fiind cele mai puțin iritante.

Care este procesul de îngrijire acasă după fiecare terapie?

Timp de 24 de ore pielea nu se spală cu apă, nu se expune la soare, solar, saună sau piscină. Se demachiază cu o apă micelară delicată și, se folosește timp de 3, 4 zile crema lamelară de la DERMEDICS achiziționată din cabinet. După cca. 2 zile, fața se îngrijește în mod normal și se poate reîncepe aplicarea machiajului.

În cât timp se văd rezultatele?

După cca. 3 – 4 săptămâni pielea începe să se exfolieze în profunzime cca. 24 ore. Va exista un mic disconfort, mai ales la aplicarea fondului de ten pe față, dar, după 5 săptămâni, pielea arată vizibil mai netedă, tenul mai luminos și mai fin, iar rezultatul constă în ștergerea de pe chip a mai multor ani.

De ce să folosesc mezoterapia pentru rejuvenare facială și nu terapii cu laser, peelinguri chimice, injecții cu botox, etc?

Deși este o procedură mai mult sau mai puțin invazivă, procesul de vindecare se realizează în mod natural, fără efecte adverse în timp, doar dacă se respectă protocolul tratamentului de către estetician, iar ingrijirea acasă este conformă cu indicațiile acestuia.

La cât timp se poate relua terapia cu micro-ace?

Este recomandat ca după vârsta de 45 ani să se realizeze o terapie de cca. 4 – 6 ședințe o dată pe an, cu întreținere de 1 ședință la 2 luni, pentru stimularea celulară constantă.

Astfel chipul dumneavoastră va arăta mai tânăr, vizibil mai luminos, frumos dar mai ales sănătos.

Care sunt serumurile disponibile și cum știu pe care să-l aleg?

Serumurile se folosesc după caz, pentru obiectivul de frumusețe stabilit încă de la consultație, de comun acord cu clienta. Ele sunt următoarele:

MESOVITAL

RECONSTRUCTORUL TINEREȚII

SER ANTI ÎMBĂTRÂNIRE

Este un ser pe bază de peptide și lipozomi, creat pentru regenerarea intensă a pielii, revitalizarea și încetinirea simptomelor de îmbătrânire ale pielii.

INGREDIENTE ACTIVE

Matrixil® 3000 Peptides + Liposomes (Q10 + Lecithin + Carnitine) + Microalgae + Vitamin C + Vitamin B12 + Phyto Hyaluronic Acid 3% + Phyto Collagen.

Fără parabeni și fără miros!

INDICAȚII

Tenurile de 35+ cu primele semne de îmbătrânire;

Simptome de foto îmbătrânire (piele ternă, cu aspect obosit);

Pierderea elasticității și fermității.

REZULTATE

Îmbunătățește calitatea și elasticitatea pielii;

Stimulează regenerarea celulară la nivelul dermului și a epidermului;

Activează procesul de restructurare celulară;

Stimulează turn-over-ul epidermic.

APLICARE

Toate zonele cu simptome de îmbătrânire, lipsa elasticității și fermității, riduri fine și medii (față, gât, decolteu, mâini și alte zone unde este necesar).

UTILIZAT DUPĂ VÂRSTA DE 35 ANI.

MESOHA+C

STIMULATOR PENTRU REÎNNOIREA PIELII

SER REVITALIZANT

Este un ser creat pentru hidratarea profundă și pentru reînnoirea celulară. Soluția ideală pentru pielea uscată și deteriorată, cu simptome de elasticitate și fermitate reduse, pentru pielea cu hiperpigmentare cauzată de soare sau solar, ori de procesul de îmbătrânire.

INGREDIENȚI ACTIVI
Acid Fito-Hialuronic 5% + Vitamina C 3%.

INDICAȚII

Pielea afectată de expunerea la soare, care are nevoie de ”comprese” pentru vindecare și recăpătarea unui aspect uniform;

Hiperpigmentarea (pete);

Ten uscat și deshidratat;

Piele cu hiperkeratoză;

Piele iritată cu senzații de mâncărime;

Piele ternă;

Piele lipsită de elasticitate și fermitate.

 REZULTATE

Stimulează reînnoirea celulară;

Stimulează sinteza de colagen;

Scade sinteza de melanină;

Reduce radicalii liberi;

Asigură o hidratare profundă și regenerare.

APLICARE

Toate zonele pielii cu deshidratare și simptome de rugozitate (față, gât, decolteu, mâini, sau alte zone unde este necesar);

Pentru piele, în orice stadiu al vârstei.

MESOLIFT

REDUCTOR 3D DE RIDURI

SER ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE

Este un ser de lifting cu efect asemănător botoxului, creat pentru creșterea elasticității și fermității pielii și pentru reducerea ridurilor de mimică.

INGREDIENTE ACTIVE
Tripeptide cu efect de botox + Wheat Proteins + Glutamine + Glutamic Acid + Macrocystis Pyrifera Algae + Vitamin C + Vitamin B12

INDICAȚII

Tenuri 45+ cu riduri vizibile;

Piele flască;

Pierderea elasticității și fermității;

Hiperpigmentare;

Tenurile terne cu aspect obosit.

REZULTATE

Efect imediat de netezire;

Conferă un efect de fortifiere și întindere a pielii, de lungă durată;

Efect imediat de relaxare a musculaturii faciale;

Scade densitatea, adâncimea și volumul ridurilor de expresie.

APLICARE

Localizat: ridurile orizontale de pe frunte, ridurile din colțul extern al ochiului (laba gâștei), pe ridurile nazo-labiale, în jurul gâtului, pe gât, decolteu și mâini;

De la 45+, serumul poate fi aplicat doar pe zonele selectate mai sus;

De la 60+, serumul poate fi aplicat pe toată fața, gât și decolteu.

MESOCAPIL

SOLUȚIA PENTRU CAPILARE SPARTE

SER SPECIAL PENTRU PIELEA SENSIBILĂ

Este un ser special creat pentru tratamentul pielii sensibile, în special pentru pielea predispusă la roșeață și capilare sparte. Diminuează hipermeabilitatea capilară, îmbunătățește protecția vasculară și reface aspectul tânăr al pielii.

INGREDIENTE ACTIVE

Phyto Rutin (Vitamin P) 2% + Vitamin C 1.5% (Magnesium Ascorbyl Phosphate) + Floare de soc negru + Chlorogenic Acid + Mucilage + Tanini

INDICAȚII

Umflături;

Simptomele ”picioarelor grele” cu fragilitate capilară;

Inflamații;

Hiperpigmentare;

Ten sensibil și delicat.

REZULTATE

Reduce roșeața și inflamația;

Previne spargerea capilarelor;

Îmbunătățește rezistența capilarelor și aspectul pielii;

Susține inhibarea enzimelor distructive din piele;

Stimulează sinteza de colagen;

Asigură tonicitatea venoasă, producția și fluiditatea limfei;

Contribuie la protecția anti-oxidantă, anti-inflamatorie și anti-hialuronidază.

MESOACNE

SOLUȚIE PENTRU SIMPTOMELE DE ACNEE

SER DE ECHILIBRARE PENTRU PIELEA GRASĂ ȘI MIXTĂ

Este un serum creat pentru tenul gras sau mixt, cu predispoziție la comedoane, puncte negre sau acnee. Soluția reparatoare este ideală pentru pielea iritată cu probleme de acnee sau pigmentație post-acnee.

INGREDIENTE ACTIVE

Oleanolic Acid + NDGA Acid + Fleischer’s Willowherb + Oenothein A B + Phenolic Acids (Gallic + Ellagic) + Bioflavonoids (Quercitrin + Myricitrin)

INDICAȚII

Îngrijirea zilnică a feței;

Unisex: atât pentru femei cât și pentru bărbați;

Pentru pielea grasă sau mixtă;

Exces de sebum;

Pori dilatați;

Coșuri, comedoane, puncte negre, puncte albe;

Inflamație;

Iritație.

REZULTATE

Reduce inflamația sau iritația;

Este un ajutor în reducerea colonizării bacteriilor;

Ajută la reglarea producției de sebum;

Minimizează dimensiunea porilor;

Restaurează echilibrul pielii.

APLICARE

Pe toate zonele cu simptome de acnee și zone pigmentate cauzate de inflamație (față, gât, decolteu, umeri, spate).

MESOHYDRA+

SER PENTRU REVIGORAREA TINEREȚII

ESENȚA ÎMBOGĂȚITĂ CU LIPOZOMI DE OXYGEN

Este cea mai nouă apariție în generația de serumuri. Acesta este realizat pentru tratamente specifice inovatoare anti-age, de activare a regenerării pielii, indicat în procesul esențial pentru menținerea pielii, unui aspect tânăr al tenului. Recomandat pentru pielea de toate vârstele.

INGREDIENȚI ACTIVI

Oxygen Liposomes + Beta Glucan + Lysine + Minerals: Ca, Cl, Cu, K, Mg, Mn, Na, Zn, Si + Vitamins: A, E, F, B5, B7, B8 + Jojoba + Ceramides + PhytoFirm™ Essence + 50 kDa Hyaluronic Acid.

INDICAȚII

Piele foarte deshidrată;

Piele cu umflături datorită expunerii la soare;

Piele flască și piele sensibilă.

REZULTATE

Revitalizează celulele pielii oferind oxigenul necesar vieții;

Restabilește echilibrul ionic și mineral al pielii;

Activează proprietățile de vindecare ale pielii;

Stimulează mecanismul de auto-protecție împotriva razelor UV, poluării și alergenilor (sprijină sistemul imunitar al pielii);

Asigură vitaminele și oxigenează profund derma și epiderma;

Reîntinerește pielea și îmbunătățește tonusul acesteia;

Îmbunătățește hidratarea pielii din interior către exterior;

Restabilește fermitatea și elasticitatea pielii;

Reduce ridurile profunde.

APLICARE

Pe toate zonele pielii ce reprezintă simptomele deshidratării și rugozitate (față, gât, decolteu, scalp, mâini și/sau alte zone cu probleme).

MESOGEN X

ACTIVATORUL TINEREȚII

SERUL SUPREM ADN ANTI-AGING

Este un ser nutritiv de ultimă generație, conceput pentru tratamente intensive anti-age. Această esență unică duce la un aspect frumos și întinerit al pielii

INGREDIENȚI ACTIVI

Stem Cells (Orange Culture Extract) + Baicalin Extract (Telomere Protector) + Caviar  + Matrixyl® 3000 Peptides + Mannuronic Acid
+ 50 kDa Hyaluronic Acid + Calcium

INDICAȚII

Ingrijirea zilnică a tenului și a corpului;

Pentru femei și bărbați, pentru toate tipurile de piele;

Nu se recomandă persoanelor cu vârsta până în 30 ani;

Piele flască de culoare închisă;

Lipsa elasticității pielii și riduri vizibile;

Piele sensibilă și fragilă;

Terapie globală anti-age care extinde durata de viață a celulelor.

REZULTATE


Reîntinerește pielea cu până la 12 ani în 2 luni;

Aprobare clinică – rezultate reale;

Oferă eficacitate anti-age și regenerare celulară;

Inspirat de Epigenetics și de teoria Limitele lui Hayflick;

Protejează ADN-ul pielii;

Revitalizează pielea și îi reînnoiește aspectul;

Reduce ridurile și îmbunătățește tenul;

Stimulează sinteza de colagen și elastină – proteinele tinereții;

Organizează și redensifică structura dermului prin creșterea sintezei elementelor care formează matricea extracelulară;

Un derm structurat se traduce printr-un microrelief regulat și definit = pielea își recapătă catifelarea.

APLICARE

Se aplică pe toate zonele cu simptome de îmbătrânire, pierderea elasticității și fermității pielii, piele obosită cu riduri fine, medii și profunde (față, gât decolteu, scalp, mâini, și/sau alte zone cu probleme).

MESOMENO

ELIXIR NUTRITIV ANTI-AGE

SER DE REÎNTINERIRE

Este un ser creat pentru tenurile peste 50 ani, ce trec prin schimbări hormonale și se confruntă cu simptome ale îmbătrânirii cutanate, flaciditate, lipsa elasticității, piele sensibilă și fragilă, ternă și cu riduri vizibile.

INGREDIENȚI ACTIVI

Winter Truffles (the source of minerals and lipids) + 50 kDa Hyaluronic Acid + Phytoestrogen Complex (Legume Extracts: Glycine Soya + Pea + Broad Bean + Bean).

INDICAȚII

Recomandat pentru tenurile 50+ ce trec prin schmbări hormonale;

Piele flască;

Piele lipsită de elasticitate;

Piele sensibilă și fragilă;

Piele ternă;

Riduri vizibile.

 REZULTATE

Hrănește pielea în profunzime;

Recăpătarea aspectului tânăr;

Îmbunătățește hidratarea;

Îmbunătățește proprietățile elastice ale pielii;

Reduce ridurile profunde;

Reduce simptomele de flaciditate.

APLICARE

Toate zonele cu simptomele de îmbătrânire a pielii, lăsarea pielii, lipsa de elasticitate a pielii, piele sensibilă și fragilă, pielea cu colorație gri și ridurile vizibile (față, gât, decolteu, mâini și/sau alte zone necesare). Recomandare pentru ten matur 50+.

MESOECM

REFACEREA CONTURULUI FACIAL

SER PENTRU CORECTAREA RIDURILOR PROFUNDE

Este un ser creat pentru tratamentul intensiv a matricei extracelulare deteriorate și pentru reducerea inflamației care este responsabilă de degradarea țesutului.

INGREDIENȚI ACTIVI

Lipodipeptide Tyrosyl-Arginyl + Rutin + Palmitoyl Oligopeptide + Palmitoyl Tetrapeptide-7 + Phaseolus Extract (Green Bean) + Mannuronate Silanol + 50 kDa Hyaluronic Acid.

INDICAȚII

Recomandat pentru pielea de toate vârstele;

Riduri și linii profunde;

Vergeturi;

Piele flască;

Lipsa elasticității și fermității;

Piele delicată și sensibilă;

Inflamație (ceea ce cauzează degradarea matriței extra-celulare).

 REZULTATE

Reconstruiește matricea extra-celulară;

Stimulează sinteza colagenului, elastinei și fibronectinei;

Întărește legăturile din matricea extra-celulară;

Conturează și liftează pielea;

Îmbunătățește rezistența la gravitație.

APLICARE

Toate zonele de piele cu pierderi vizibile de structură și de coeziune a țesutului conjunctiv (brazde adânci, riduri foarte profunde, vergeturi, lipsă de fermitate și elasticitate a pielii). Recomandat pentru pielea feței cu semne avansate de îmbătrânire și pentru pielea corpului de toate vârstele.

MESOWHITE

SER PENTRU LUMINOZITATE

SOLUȚIA PENTRU PETELE PIGMENTARE

Este un ser conceput pentru tratamentele sigure și intensive de albire a pielii. Este recomandat pentru persoanele cu tenul închis și, de asemenea, pentru reducerea apariției pistruilor și decolorării pielii cauzate de acnee și procese de foto-îmbătrânire (pete datorate vârstei).

INGREDIENȚI ACTIVI

Diacetilboldin (DAB) microincapsulat cu Titanium + Dioxid de Magneziu (TiO2Mn) + Extract de Semințe de Rapiță.

INDICAȚII

Recomandat pentru toate tipurile de ten;

Tonuri mai închise ale pielii;

Tonuri inegale ale pielii;

Piele sensibilă și delicată;

Pistrui;

Decolorare;

Hiperpigmentare;

Pete post-acnee;

Pete datorate expunerii la soare;

Pete datorate vârstei.

REZULTATE

Oferă efect de luminozitate pielii;

Ideal în tratamentele de albire (asiatici, africani și caucazieni);

Neutralizează radicalii liberi;

Reduce cantitatea de melanină, înainte și după expunerea la UV;

Restaurează tonul pielii;

Restaurează tenul ridat;

Reduce decolorarea pielii.

APLICARE

Toate zonele de piele unde se dorește un ten strălucitor, piele cu defecte de hiperpigmentare, modificări de culoare, pistrui și pete datorate vârstei (față, gât, decolteu, mâini și/sau alte zone necesare).

 

Recenzii

Meniu